blag

blag

Kjøttdeigkalkulator

blagPosted by Gaute Thu, March 26, 2015 21:32:08
Endelig finnes det et hendig verktøy som gjør det enklere å bruke kjøttdeigpakker som måleenhet for lengde og vekt. Det har du sikkert gledet deg til lenge.

Kjøttdeigkalkulatoren finner du her:

kjottdeig.gaute.org
  • Comments(2)//blag.gaute.org/#post31

Torsdag 16. oktober 2014

blagPosted by Gaute Thu, October 16, 2014 15:53:21
Jeg fant ni kroner i baklomma
Jeg kjøpte en smultring

  • Comments(1)//blag.gaute.org/#post30

Frank og Gautes julesmoothie

blagPosted by Gaute Sat, December 01, 2012 21:10:44

Ingredienser:

Julesylte fra Gilde
Gjøvik-lefse fra Engers lefsebakeri
Grov sennep fra Bergbys
Blender fra Wilfa, 1200 W
Juleøl fra Ringnes


Fremgangsmåte:

Det ser kanskje ikke så godt ut, men det smaker da i hvert fall vondt.

God fornøyelse!

  • Comments(3)//blag.gaute.org/#post29

Hånden som lager vuggen

blagPosted by Gaute Mon, November 05, 2012 16:46:00
Dagen i dag begynte som nesten alle andre dager. Vekkerklokka mi, som også er en slags mobiltelefon, vekket meg klokka 0715. Jeg slumret. Ti minutter senere våknet jeg igjen, klokka var nå 0725. Jeg slumret igjen. Typisk mandag.

Vi går over til historisk presens og hopper noen timer frem i tid, klokka er nå cirka 1247. Jeg er på jobb, jeg har for lengst spist lunsj skråstrek frokost, for anledningen sylte, og jeg er travelt opptatt med å kjenne på hvor utrolig middels alt er. Plutselig åpner heisdøra seg i vanlig tempo, og ut av heisen kommer en kollega. Hun gir meg en pakke. Det er en flatpakket dukkevugge, den ser slik ut:


Samtalen går deretter omtrent som følger:
Hun bare “Kan du montere den her?”
Og jeg bare “Ja.”
Og hun bare “Det er fint.”
Og jeg bare “Hva skjedde med den gamle dukkesenga?”
Og hun bare “Den skal vi kaste, den er så gammel og kjip, det er mye fetere med vugge. Vugge er dritfett.”
Og jeg bare “YEAH! VUGGE! HIGH FIVE!”

Det viser seg at jeg blir utrolig entusiastisk og ivrig når folk ber meg om å montere vugger.

Jeg river opp pakka. Inni ligger det to gavler, to sidevegger, en bunn, ei dyne, åtte skruer, ei pute og en bruksanvisning. Her er et bilde av bruksanvisningen.


På dette tidspunktet er det helt åpenbart for meg at jeg kommer til å trenge en skrutrekker, så jeg formelig løper til boden for å hente nettopp det. Her er et bilde av skrutrekkeren, bare sånn for sikkerhets skyld.


Jeg har lite eller ingen erfaring med montering av vugger, men jeg føler meg underlig selvsikker. Selve monteringsprosessen er gjort unna på omtrent seks minutter, tipper jeg. Jeg er ekstatisk, og glemmer å dokumentere hva jeg gjør. Det holdes, det klemmes, det skrus. Jeg drømmer om en karriere som vuggemontør idet bunnen smetter på plass med et tilfredsstillende smett. De fire siste skruene strammes til, og jeg lener meg tilbake og betrakter det endelige produktet.

Vuggen.


Jeg føler meg som Gud.

Vuggen er mitt skaperverk, og den er uten like.

  • Comments(2)//blag.gaute.org/#post28

Hvor mange spaghetti er det i ei pakke?

blagPosted by Gaute Tue, August 14, 2012 18:17:57

Svaret er 688.

Det er 688 spaghetti i ei pakke. Det var i hvert fall det i min.

Her er et illustrasjonsfoto av pakka.


Helt vanlig spaghetti fra Sopps altså. 500 gram ren durumhvete.

Jeg benyttet meg av en svært primitiv fremgangsmåte for å komme frem til svaret på spørsmålet som ingen har lurt på. Jeg tømte pakka på kjøkkenbenken og telte dem.

Mmm... mat.

Så fulgte 15 minutter med intens telling.

Jeg kjedet meg litt da jeg samlet opp og la sammen alle de knekte bitene til slutt, det var som et stusselig og veldig avlangt hvetepuslespill.

Du kan åpne ei pakke spaghetti og gi én spaghetto til hver av innbyggerne i Allenhurst, GA. Det vil være lite fornuftig, men et morsomt (om enn tidkrevende) prosjekt.

Jeg målte selvfølgelig også lengden på et representativt utvalg spaghetti, og fant ut at gjennomsnittslengden er omtrent 22,6 centimeter.

Ei pakke spaghetti er med andre ord 155,5 meter lang. Det tilsvarer høyden på 321 North Clark Street, som er enten den 83. eller 96. høyeste bygningen i Chicago, litt avhengig av hvilke kilder du har.

Den er også 5,83 ganger så lang som ei pakke kjøttdeig.

God middag.

  • Comments(2)//blag.gaute.org/#post26

Fire skjeer

blagPosted by Gaute Thu, March 29, 2012 12:50:50
Jeg har hørt om sokker som forsvinner i vaskemaskinen. Det er mulig det bare er en myte, jeg har i hvert fall aldri opplevd det selv. Jeg har derimot opplevd skjeer som forsvinner i oppvaskmaskinen, og det er jævlig triste greier.


Jeg pleide å ha seks skjeer. Jeg ble kalt Six Spoons. Alt var bare fryd og gammen.
Nå har jeg bare fire skjeer. Ingen kaller meg Four Spoons. Heldigvis. Alt er bare trist og kjedelig. Hvor er de to siste skjeene? De er verken i oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen.
Jeg tviler på at de har krympet og blitt til teskjeer, og jeg tror ikke bikkja har gravd dem ned i hagen. Hvilken bikkje skulle det vært, liksom? Haha! Jeg vet ikke.

Her er en trist graf som viser utviklingen i antall skjeer over tid.

Hvis denne utviklingen fortsetter, vil jeg en dag ha null skjeer. Null. Jeg vet ikke akkurat når de forsvant, men jeg er ganske sikker på at jeg hadde alle seks skjeene i 2008. Hvis vi tar utgangspunkt i at jeg mister ei halv skje i året, vil jeg gå tom for skjeer i 2020. Hvis jeg lever til jeg når min forventede levealder, vil jeg skylde tjue og ei halv skje når jeg dør.

Jeg har forresten seks kniver og fem gafler. Den ene gaffelen har jeg antakeligvis stjålet, da den er ganske forskjellig fra de fire andre.

  • Comments(0)//blag.gaute.org/#post25

Hvor lang er ei pakke kjøttdeig?

blagPosted by Gaute Mon, January 09, 2012 20:31:11

Alle kjenner de klassiske pakkene med 400 gram kjøttdeig fra Gilde. De inneholder kjøtt, fett, salt og vann, alt du trenger for å lage et fantastisk måltid bestående av kun kjøttdeig. Hvis vi åpner pakka og ser litt nærmere etter, ser vi at det som tilsynelatende bare er en klump med potensiell middag, egentlig er et slags nøste. Som et garnnøste, bare med tråder av kjøtt i stedet for stoff. Et kjøttnøste, rett og slett.


Så over til spørsmålene vi alle vil ha svar på. Hvor mye kjøtt er det egentlig i denne pakka? Det er greit at vekten er 400 gram, men hvor mange meter med kjøtt er det? Hvor mye veier en kilometer med kjøttdeig? Hvor mange pakker med kjøttdeig trenger jeg for å kunne legge en sammenhengende tråd fra Hafjell til Kvitfjell alpinsenter, en avstand på 46,2 kilometer hvis du følger fylkesveg 319?
La oss finne det ut.


Jeg hadde egentlig tenkt å nøste ut hele pakka og legge den utover kjøkkengulvet, men det viste seg å være vanskeligere enn først antatt. Jeg fant også ut at målebåndet mitt ikke er langt nok.
Jeg kom frem til at det ville være lettere å måle opp en kortere lenge kjøttdeig, for så å veie den på ei ganske nøyaktig vekt. Hvis vi vet hvor mye en bestemt lengde kjøttdeig veier, kan vi regne oss frem til resten.

Jeg skaffet til veie følgende:
-Et kjøttnøste
-En linjal
-Ei saks
-Ei ganske nøyaktig vekt


Jeg bestemte meg for å veie opp flere lengder à ti centimeter, siden små variasjoner og avvik på tykkelse og masse vil gjøre resultatet unøyaktig ved svært korte lengder kjøttdeig. Jeg startet med ti lengder, så ti lengder til, og så ti til for å være sikker.
Totalt 30 lengder à ti centimeter, altså tre meter kjøttdeig. Så var det frem med vekta.


Tre meter kjøttdeig veier 45 gram. Det er godt å vite. Jeg vasket meg på hendene og fisket frem kalkulatoren. Her er noe av det jeg fant ut.

1 meter kjøttdeig veier 15 gram.
1 kilometer kjøttdeig veier 15 kilo.
1 mil kjøttdeig veier 150 kilo.
1 lysår kjøttdeig veier 1.41907926 × 10^14 kilo.

1 pakke kjøttdeig er 26,667 meter lang.
1 kilo kjøttdeig er 66,667 meter lang.
1 tonn kjøttdeig er 66666,667 meter langt.

Hiroshima Castle, bygget på slutten av 1500-tallet, er 26,6 meter høyt - det samme som ei pakke kjøttdeig.

Hvis du nøster ut ei pakke kjøttdeig, vil lyden bruke cirka 0,078 sekunder på å bevege seg fra den ene enden til den andre. I lufta altså. Jeg er usikker på hvor fort lyd beveger seg i kjøttdeig.

Du trenger 693 kilo kjøttdeig for å nå fra Hafjell til Kvitfjell. Det tilsvarer 1732,5 pakker. Da sitter du igjen med 13,334 meter kjøttdeig. Langt nok til et lite mellommåltid.

  • Comments(2)//blag.gaute.org/#post24

Forebyggende tiltak

blagPosted by Gaute Fri, August 19, 2011 17:29:45

Du går ingen steder, din drittsekk.

  • Comments(1)//blag.gaute.org/#post22
Next »